Skip to content

Tiituksen Töräys

Vuoden -23 Tiituksen Töräys toimii samalla myös vuoden mänkijämestaruuskilpailuna ja se järjestetään mänkijäpäivien yhteydessä 15.-16.4. Helsingin Uutelassa!

Miten Tiituksen Töräys sai alkunsa?

Lippukunnan vartioiden välisessä partiotaitokilpailussa ”Tiituksen Töräyksessä” on kisailtu lähes vuosittain. Ensimmäinen TIituksen Töräys järjestettiin 20.-21.10.1979 Takkulan-Ollilan maastossa. Kisan mystiseen nimeen liittyy mielenkiintoinen syntyhistoria:

Kesällä 1979 Rullareista Wekku, Läykkä ja Wikke tekivät Interrullauksen eli matkasivat Interraililla 11 000 kilometriä ympäri Eurooppaa. Matkalla tavattiin muitakin Rullareita: Wirkku Sveitsissä Kristall-79 -leirillä ja Pepe Tukholmassa.

”Pepen eno Olli Tiinus (Hellevi Aimolan veli) majoitti meidät ja kestitsi meitä ja Pepeä niin mieleenpainuvasti, että päätimme kiittää häntä antamalla järjestämällemme kilpailulle Tiinukseen viittaavan nimen ”Tiituksen Töräys”. Itse Tiitus oli mielikuvituksessamme luotu viikinkihahmo, joka puhaltaa joukkonsa kokoon vaativaa valloitusretkeä varten töräyttämällä pitkää viikinkitorvea.”

Kisan järjestelyihin oltiinkin ilmeisen tyytyväisiä, koska Tiituksen kisatraditio elää yhä edelleen.