Skip to content

Historia

Helsingin Metsänkävijät on perustettu maaliskuussa 1917, joten kyseessä on iäkäs, jo yli 100-vuotias, lippukunta. Heti ensimmäisten vuosien aikana luotiin HeMelle perinteet, joita ovat muun muassa lippukunnan sisäiset nimitykset: Mörisevä Karhu, Kiehuva Kamina, Jermut, veljesjoukko jne.

Perinteet ovat lippukunnan vahvuus, mutta niihin ei ole kangistuttu, vaan HeMe on koko ajan kehittyvä ja uusiutuva lippukunta. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää tyttöjen liittymistä HeMeen vuonna 1977. Tytöt ovat tuoneet sittemmin oman näkökantansa mänkijäin, kuten metsänkävijöille on itsestään tapana sanoa, toimintaan.

Tähän osioon on kerätty tietoa HeMen historian pääkohdista ja lippukuntalaisten kirjoituksia vuosien varrelta. Jos tämä tietopaketti ei riitä tiedonhaluiselle mielellesi, suosittelemme lukemaan lippukunnan kaikki kolme historiikkia; 30-vuotisjuhlajulkaisu “Pojasta mieheksi sinivalkoisin tunnuksin”, 60-vuotisjuhlajulkaisu “Lapsenkengistä konkariksi” ja 75-vuotisjuhlajulkaisu “Pojasta polvi paranee, tytöstä tahti tiivistyy”. Näistä enää 75-vuotisjulkaisua löytyy myytävinä kappaleina. Jos olet aiheesta kiinnostunut, ota yhteys lippukunnan sihteeriin.