Skip to content

lippukunta

lippukunta

Mikä on HeMe?

HeMe eli Helsingin Metsänkävijät on vuonna 1917 perustettu länsihelsinkiläinen partiolippukunta. Toimitilamme, eli kolot, sijaitsevat Etelä-Haagan ja Ruskeasuon alueella. Jäseniä lippukunnassamme on noin 170. Toimintamme pääpaino on metsässä käyminen ja erähenkisyys. Lippukuntamme järjestää toimintaa sekä kaupungissa että metsässä. Retket ja leirit sijoittuvat usein Etelä-Suomen metsiin, mutta johtajat ja vaeltajat käyvät esimerkiksi Lapissa joka neljäs vuosi vaeltamassa. Vuonna 2016 vartioikäisten ja sitä vanhempien vaellus oli Norjassa. Lippukuntamme on myös tehnyt tuttavuutta ulkomaalaisiin lippukuntiin: vuonna 2003 ryhmä lippukuntalaisiamme vieraili Sloveniassa ja 2005 Puolassa. Vuonna 1997 käytiin Islannissa. Vuoden 2010 kesällä vaeltajaryhmä vietti kaksi viikkoa Sveitsissä paikallisessa partiokeskuksessa, josta viikon sveitsiläisellä partioleirillä. Vuonna 2019 vaeltajaryhmä suuntasi Skotlantiin.

HeMe on hyvin perinteikäs, mutta silti alati ajan hermoilla pysyvä lippukunta. Lippukuntamme omistaa ihanteikkaalla, Siuntion erämailla, Kimpari-järven rannalla sijaitsevalla maapalstalla vuonna 1954 valmistuneen kämpän.

Lue lisää partiotoiminnasta Suomessa Suomen Partiolaisten sivuilta.

Mukaan partioon?

Liity Helsingin Metsänkävijöihin tämän linkin kautta. Laitathan myös viestiä veljesjoukonjohtajalle alle oleviin osoitteisiin!

 Mukaan voi tulla ympäri vuoden – ota rohkeasti yhteyttä! 

Yhteystiedot

  • 7–9-vuotiaat: kolkkaveljesjoukonjohtaja Maija "Make" Holopainen (pisu.heme(a)gmail.com)
  • 10–11-vuotiaat: jermuveljesjoukonjohtaja Veera "Era" Melvasalo (susa.heme(a)gmail.com)
  • 12–16-vuotiaat: vartioikäisten veljesjoukonjohtaja Veeti "Sentti" Varjo (kika.heme(a)gmail.com)
  • 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat: vaeltajaveljesjoukonjohtaja Heini "Namu" Muukkonen (heini.muukkonen(a)gmail.com)