Skip to content

Vartioikäisten veljesjoukko

Vartioikäiset ovat 12-16-vuotiaita partiolaisia. Vartiotoiminta on partion suola. Vartioiden toiminta on varsin itsenäistä perustuen vartionjohtajan (VJ) järjestämään ohjelmaan, mutta tarvittaessa toki VJ saa tukea lippukunnan johtajistolta. Pääsääntöisesti vartiot kokoontuvat kerran viikossa vartioharjoitukseen (WH) Tillikan tai Komion kololla. Vartiot järjestävät myös retkiä lippukunnan kämpälle sekä luontoon laavuissa yöpyen.

Vartioikäisten veljesjoukko järjestää koko veljesjoukon yhteisiä retkiä vähintään pari kertaa vuodessa. Syysretkellä vartiot saavat uusia jäseniä siirtyvistä jermuista. Kerran vuodessa järjestetään Luokkamerkkisuoritukset, joissa vartiolaiset voivat testata erä- ja kansalaistaitojaan. Kesäisin pidetään joko leiri tai vaellus, tai osallistutaan suuremmalle leirille. Perinteisiin yhteistapahtumiin kuuluu myös pt-kisa Tiituksen Töräys.

Jermuista siirrytään vartioikäiseksi yleensä 12-vuotiaana. Vartio koostuu noin kymmenestä eri ikäisestä, joista vanhin on koulutettu toimimaan vartionjohtajana eli VJ:nä. VJ on yleensä 15-16-vuotias. Vartiosta siirrytään yleensä 16-vuotiaana vaeltajiin; tähän Syysretkellä tapahtuvaan siirtymiseen liittyy suurta mystiikkaa…

Tällä hetkellä toimivat vartiot:

Ketut

Keskiviikkoisin 17.00-19.00 Tillikassa (Koroistentie 4f)

Ahmat

Keskiviikkoisin 18.30-20.30 Tillikassa (Koroistentie 4f)

Lisätiedot: Vartioikäisten veljesjoukonjohtaja (VIVJJ) Veeti "Sentti" Varjo (kika.heme(a)gmail.com).