Skip to content

Vartioikäisten veljesjoukko

Vartioikäiset ovat 12-16-vuotiaita partiolaisia. Vartiotoiminta on partion suola. Vartioiden toiminta on varsin itsenäistä perustuen vartionjohtajan, VJ:n, järjestämään ohjelmaan, mutta tarvittaessa toki VJ saa tukea lippukunnan johtajistolta. Pääsääntöisesti vartiot kokoontuvat kerran viikossa Wartioharjoitukseen eli WH:hon lippukunnan Komion kololla. Vartiot järjestävät myös retkiä lippukunnan kämpälle sekä luontoon laavuissa yöpyen.

Vartioikäisten veljesjoukko järjestää koko veljesjoukon yhteisiä retkiä vähintään pari kertaa vuodessa. Syysretkellä vartiot saavat uusia jäseniä siirtyvistä jermuista. Kerran vuodessa järjestetään Luokkamerkkisuoritukset, joissa vartiolaiset voivat testata erä- ja kansalaistaitojaan. Kesäisin pidetään joko leiri tai vaellus, tai osallistutaan suuremmalle leirille. Perinteisiin yhteistapahtumiin kuuluu myös PT-kisa Tiituksen Töräys.


Jermuista siirrytään vartioikäiseksi yleensä 12-vuotiaana. Vartio koostuu noin kymmenestä eri ikäisestä tytöstä tai pojasta, joista vanhin on koulutettu toimimaan vartionjohtajana eli VJ:nä. VJ on yleensä 15-16 -vuotias. Vartiosta siirrytään yleensä 16-vuotiaana Vaeltajiin; tähän Syysretkellä tapahtuvaan siirtymiseen liittyy suurta mystiikkaa…

Vartioikäisten veljesjoukonjohtajana eli VIVJJ:nä toimii Sanni “Kaizi” Pohjannoro, [email protected]

Tällä hetkellä toimivat vartiot:

Hukat (poikavartio)

Maanantaisin 18-20 Komiolla (Ansarintie 2-4)
VJ Kasperi “Kasse” Luoto

Naalit (tyttövartio)

Maanantaisin 18-20 Tillikassa (Koroistentie 4f)
VJ Kiuru “Kirppu” Tamminen
VJ Emma “Mandariini” Salmi
AVJ Olga “Oliivi” Trnka

Kärpät (tyttövartio)

Keskiviikkoisin 18-20 Tillikassa (Koroistentie 4f)
VJ Venla “Pastilli” Varjo
VJ Dalia “Koira” Sbai
AVJ Venla “Hamsteri” Nissinen

KIHOKE 2/2020

Syysretki 4.-6.9. – Koko lippukunnan perinteinen Syysretki Kimparin maastoissa tarjoaa vartsuille omaa ohjelmaa ja aikaa hengailla laavupaikoilla.

HeMen hernaripäivä 13.9.  – Lippukunnan Pop up -ravintola Leikkipuisto Viirin läheisyydessä (Herukkakuja 300300 Helsinki) klo 11-15.

Käännekohta Partiotaitojen syys-SM-kisat 3.-4.10.2020, Kiljavalla. 

LKM-retki (II- ja I-luokat) 23.-25.10.. – Syksyn luokkamerkkisuorituksissa Kimparilla on mahdollista suorittaa II- ja I-luokan merkit.

HeMen hernaripäivä 8.11. – Lippukunnan Pop up -ravintola

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12. – Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään taas perinteen mukaan Pohjois-Haagan yhteiskoululla.

Samoajatoiminta

Samoajatoimintaan voivat osallistua kaikki 14-16 -vuotiaat vartiolaiset (kolmannen ja neljännen vuoden vartiolaiset). Luvassa rentoa hengailua ja uusia taitoja!

Samoajavaellus 9.-11.10. – Tiedossa rentoa eräilyä ja yhdessäoloa viikonlopun minivaelluksella.

Lisäksi vartionjohtajilla luotsitapaamiset oman luotsin kanssa.