Skip to content

HELSINKI STREET-O

Tämä sivusto ei ole enää Helsinki Street-O:n kotisivut, vaan vain muisto varhaisesta sivustosta.

Alla olevista painikkeista pääset street-o.fi-sivustolle ja sosiaalisen median tileille: 

Mikä Street-O?

Suunnistus ei ole niin vaikeaa kuin usein luullaan. Onhan jokainen kulkenut kartan kanssa vieraassa kaupungissa, etsinyt kauppaa liikekeskuksen pohjakartasta tai istuinpaikkaansa ravintolan pöytäkartasta.
Suunnistus on kansalaistaito, jota on hyvä harjoittaa. Street-O-tapahtumat antavat siihen mainion ja hauskankin mahdollisuuden. Helsingin ja Tapiolan Metsänkävijät järjestävät talven ja kevään aikana keskiviikkoisin liikuntatapahtumia, joihin jokainen voi osallistua, vaikka ei olisi koskaan ennen suunnistanut.
Street-O-suunnistuksessa ei myöskään tarvitse pelätä eksymistä synkkään ja pimeään metsään, vaan reitit kulkevat pääosin katuja, teitä ja puistoja pitkin.
Kaupunkisuunnistuksen ideana on, että jokainen etsii haluamassaan järjestyksessä tunnin ajan niin monta karttaan merkittyä rastia kuin vain ehtii. Lähdössä kannattaa hetki miettiä, missä järjestyksessä rasteja lähtee etsimään. Vauhdin jokainen sovittaa sopivaksi omalle kunnolleen.
Street-O on mainio tapa kuntoilla pimeinä talvi-iltoina, jolloin muuten lähtö ulos lenkille ei aina tunnu mukavalta. Vaikka pisteiden keruusta tulee helposti kilpailua, tärkeintä on iloinen liikkuminen yksin tai yhdessä kaverin kanssa.
Street-O sopii kaikille: Se on kilpasuunnistajalle hyvää talviharjoittelua, jokaiselle urheilijalle se tuo vaihtelua talviharjoitteluun ja ihan jokaiselle hyvää kuntoilua, jopa hyvä syy kuntoilun aloittamiselle.
Street-O:n lisämausteena ovat rastipisteet. Maastossa ei ole perinteisiä rastilippuja, vaan kartan kääntöpuolella on jokaisesta rastista erillinen kysymys, johon vastaus löytyy rastipisteestä. Yksikertaisimmillaan kysymys voi olla talon numero tai kerrostalon portaikon kirjain, yhtä lailla yksityiskohta nähtävyydestä tai patsaasta. Vain mielikuvitus on rajana ratamestareilla…